Gebouwen in Zuidwolde worden oranje uitgelicht

Zuidwolde – Meerdere panden in de gemeente De Wolden zijn vanaf vandaag oranje uitgelicht. Het is een actie van soroptimistenclub De Reestlanden om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

De Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen begon vanmorgen met het hijsen van de vlag bij het gemeentehuis door burgemeester Roger de Groot en wethouder Hilda Mulder, gevolgd door de ondertekening van de Safe Streets-verklaring. Met deze verklaring spreekt de gemeente De Wolden de intentie uit een ‘Safe Streets-gemeente’ te worden. Zo kan de problematiek rond veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte aangepakt worden om geweld tegen vrouwen en meisjes terug te dringen.

Tijdens de actieperiode worden in De Wolden onder andere de Zuudwoldiger Huuskamer, de Meule van Wassens en Café Restaurant Poortman oranje uitgelicht. Op 9 december wordt de campagne afgesloten met een livestream over het thema ‘Geweld hoort nergens thuis’, georganiseerd door Soroptimistclub De Reestlanden. Het panel wordt gevormd door vier vrouwen met elk hun eigen expertise: Els van der Weele, projectleider Drenthe Geweld hoort nergens thuis, Nienke Feenstra, voormalig politieofficier en oprichter van het Europese politievrouwennetwerk, Ester Wijnen, ervaringsdeskundige partnergeweld en Gerda de Groot, projectleider Fier! Centrum voor seksueel geweld.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.detamboer.nl. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan het Orange Trust Fund van UN Women Nederland.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!