Bloemist Ben Huisman verlost Havelte van 'lelijke plek'

Havelte - De Uffelter bloemist Ben Huisman verlost Havelte van een lelijke plek in het dorp. Hij verhuist in het nieuwe jaar De Bloemerij van de Egginklaan naar de Dorpsstraat. De bloemenzaak wordt gevestigd in het voormalige ’t Huus Wikkinge.

Na het faillissement van het restaurant in 2010 is het pand nog korte tijd in gebruik geweest als café Just Friends. Sinds het faillissement van deze onderneming in 2012 stond het pand al leeg en te koop. De tand des tijds had ondertussen al toegeslagen. De laatste jaren verpauperde het pand en de directe omgeving meer en meer.

Met de aankoop van het pand kan Ben Huisman die ook in Dwingeloo en Ruinerwold bloemenzaken heeft, zijn Havelter onderneming flink uitbreiden. Iets dat in het huidige huurpand aan de Egginklaan niet mogelijk is. “In dat huurpand ontbreekt het gewoon aan ruimte om verder te kunnen groeien. In onze nieuwe zaak is meer ruimte om bijvoorbeeld buiten bloemen en planten te tonen. Verder kunnen we binnen onze rouw- en trouwafdeling wat beter en ruimer inrichten.”

Appartement

De afgelopen weken is er al hard gewerkt om het appartement op de eerste verdieping te renoveren. De woonruimte is met ingang van het nieuwe jaar verhuurd. De komende maanden moet er nog wel hard gewerkt worden om de bloemenzaak te kunnen openen. Zowel de binnenzijde als buitenzijde van de voormalige horecazaak krijgt een grondige opknapbeurt. Maar Huisman heeft daarmee geen haast. Het huidige huurcontract voor de bloemenzaak aan de Egginklaan eindigt pas eind 2021. „Het komt dus niet op een week aan”, zo zegt de bloemist.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!