‘Contact houden is nu zo belangrijk’ (dagboek van Ramona Rösener Manz, beheerder van Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord)

Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Ramona Rösener Manz, beheerder van Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord.

Donderdag 19 november

Na veertien dagen verplicht gesloten te zijn geweest mogen we gelukkig weer open. Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord heeft een belangrijke functie voor deze omgeving, dus fijn dat we weer contact kunnen maken met onze gebruikers van ons Dorpshuis.

Vrijdag 20 november

Deze vrijdagochtend begint gezellig druk, want onze zalen zijn voor de hele dag verhuurd. Een grote instelling uit de buurt geeft hier trainingen en heeft daarbij de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, iedere deelnemer wordt bij binnenkomst eerst getest op corona.

Na een kwartier wachten zie je de deelnemer naar de betreffende zaal lopen, wetende, die is dus coronavrij. Goed geregeld en het voelt voor mij ook heel veilig.

Met vrijwilligers Annie en Marja overleg, want we willen graag nog wat extra’s doen voor de ouderen uit ons dorp met Sinterklaas en kerst. Normaal eten we eens per maand samen met 45 personen, maar nu kan dat helaas niet. Ook ons horecagedeelte is en blijft gesloten.We gaan ze dus iets aan huis brengen met een gedichtje eraan. Met de kerst gaan we weer bij ze langs. Contact houden is nu zo belangrijk.

Zaterdag 21 november

Deze ochtend eerst even naar Ons Dorpshuis, er komt een groep iets bespreken met elkaar. Dat kan heel goed bij ons, juist nu, wij hebben de ruimte. Eerst even de hondjes eruit. Wij wonen hier toch wel zo mooi, de Maatschappij van Weldadigheid krijgt steeds meer bekendheid. Ook in de pauzes van de trainingen maken ze graag een wandeling door deze omgeving. Vanmiddag ga ik op pad met mijn man, Jos. We gaan naar Apeldoorn. Zijn we afgelopen zomer ook geweest om te fietsen. Echt genieten was dat. Elektrisch fietsen, dat dan weer wel.

Zondag 22 november

Vandaag even de agenda bijwerken voor komende week, wat gaat er wel door en wat niet nu in Ons Dorpshuis. De gebruikersgroepen die nog wel komen, moeten het doen zonder hun kopje koffie of gezellig borreltje erbij. We kijken er echt naar uit dat we weer mensen aan de de bar hebben zitten zoals bij met de Formule 1-races in ons cafégedeelte.

Maandag 23 november

Hier in ons Dorpshuis staat een groot bord, met daarop het bedrag van 1000 euro. Dit geld hebben wij gewonnen met de nominatie ‘Drents dorpshuis van het jaar 2020’. Een zeer leuke ervaring, waar we met recht trots op kunnen terugkijken.

Niet gewonnen, maar dat we zo ver gekomen zijn, is al een overwinning op zich. We laten daarom de slingers nog even hangen in Ons Dorpshuis, omdat ons dat doet herinneren aan die bijzondere finaledag. Het gaf ons allemaal energie in deze coronatijd.

Dinsdag 24 november

Deze ochtend heb ik tijd voor mijn hobby, ik maak grote canvasdoeken vol met prenten. Ik noem het maar kunst. Al zijn de reacties leuk, blijkbaar vindt men het echt wel mooi. Vanmiddag gaan we de tuin doen bij Ons Dorpshuis. Wij hebben stagelopers van Trajectum.

Gezellig met elkaar klussen doen in en om het gebouw. De Koloniezaal is deze dag verhuurd voor een team overleg. Het is bijna Sinterklaas, dat vier ik ieder jaar met onze stagelopers. Gedichtje, cadeautje en wat lekkers. Ook voor al onze vrijwilligers wordt wat meegenomen aan het eind van het jaar. Want wat ben je zonder vrijwilligers… samen maakt het tot Ons Dorpshuis. Maar nu brengen we het aan huis en komen we niet gezellig bijeen zoals andere jaren.

Woensdag 25 november

Woensdagmiddag was er eerder altijd inloopspreekuur met welzijnswerker Henk en wijkagent Kevin. Onze wijkagent gaat elders beginnen. We zullen hem missen. Dit inloopspreekuur gaat daarom vanaf nu naar de dinsdagmiddag. Ook de wijkagent die invalt zal hierbij aanwezig zijn. Straks naar de winkel met onze dochter. Ze belt net vanaf school dat de rits van de jas kapot is gegaan. Ze gaat naar CSG Eekeringe in Steenwijk, dus met het fietsen is een jas die dicht kan wel zo lekker. Vanmiddag ook nog even de laptop goed installeren, want morgenmiddag heb ik een online meeting van Dorpsnetwerk West.

Donderdag 26 november

Vandaag ga ik alle contactpersonen van de verenigingen bellen, om te vragen hoe het met ze gaat. We hebben door de week meer dan twintig gebruikersgroepen, dus je krijgt een band met elkaar. Ik geniet altijd het meest wanneer iedereen zijn eigen weg weet te vinden in Ons Dorpshuis. Vanuit kinderopvang KaKa klinkt gezelligheid, de volksdansgroep haakt elkaar in de arm. De biljarters klappen omdat iemand een nieuwe score heeft behaald en een vrijwilliger helpt iemand met een nieuw boek uitzoeken in onze kleine bieb. In weer een andere zaal zingt een koor een hoge noot. En ik? Ik glunder van trots! Was corona maar voorbij…dat kon dit allemaal weer.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!