Tips voor het kopen van herenondergoed in de winter

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Ondergoed is een simpel en degelijk kledingstuk waar niet tot nauwelijks naar omgekeken wordt. Je ziet het immers nooit, het is de onderste laag van de hele outfit. Het is soms moeilijk te verklaren waarom mannen voor een bepaald merk kiezen en daaraan vast houden. Luiheid is een mogelijkheid, aangezien ze net ergens aan gewend zijn.

Toch zijn er een aantal voorwaarden waaraan een boxer dient te voldoen om het echt kwaliteit heren ondergoed te noemen. Wanneer er iets is waar veel mannen waarde aan hechten dan is dat het, vooral in de wintermaanden. Lees in dit artikel wat de beste tips zijn voor het kopen van ondergoed in deze winterse tijden.

Brief, boxer of losser model?

Op gebied van heren ondergoed heeft iedere man een andere favoriet. Op de markt bestaan er een aantal categorieën. Dit zijn briefs, boxers en losse modellen. Briefs zijn in feite boxershorts zonder pijpen met andere woorden slips. Er zitten minder lagen stof rond de benen, wat bij sommige mannen voor veel irritatie zorgt.

Dan zijn er boxershorts. Deze splitsen weer in twee populaire subcategorieën: strak en los. Een strakke boxer sluit aan op het been en de heup. Ze zijn haast niet zichtbaar onder de kleding. Soms kan het wel het geval zijn dat deze vaak omhoog kruipen, vooral bij de pijpjes. Extra lange boxershorts zijn hiervoor de oplossing. Het losse model zorgt voor luchtigheid bij de edele delen, wat door veel mannen wordt gewaardeerd. De exemplaren zijn van materialen die niet zwaar zijn en lekker los hangen bij de benen.

Maar hoe wordt ondergoed in goede conditie gehouden?

Omdat het ondergoed niet te zien, hoeft het natuurlijk niet verwaarloost te worden. Als je niet oppast, sta je om de zoveel weken in de winkel voor een nieuw exemplaar. Belangrijk voor het op peil houden van de kwaliteit van de onderbroeken, is het wassen op 30 graden en op kleur. Ook kan het ondergoed in de droger, maar zorg ervoor dat de droger niet te heet staat. Deze tips houden jouw ondergoed zo lang mogelijk in goede conditie.

Welke materiaal moet je kiezen?

Er zijn een aantal mogelijkheden als het gaat om materialen van ondergoed. Drie voorwaarden dienen worden nageleefd bij het samenstellen ervan. Het materiaal moet bijdragen aan comfort, ondersteuning en warmteafvoer. De ene mogelijkheid beroept zich meer op de ene eigenschap dan de ander, maar dat is uiteindelijk te zien in de gebruiksfunctie. Sportondergoed is hier een voorbeeld van. Het is niet heel comfortabel, maar voert wel de warmte extra snel af, het ademt dus erg goed.

De drie meest voorkomende materialen zijn:

  • Katoen - ademt erg goed en is erg zacht. Biedt voldoende ondersteuning.
  • Katoen + elastaan - het elastaan zorgt voor stretch. Hierdoor vormt het ondergoed extra goed naar het lichaam.
  • Microvezel - polyamide en elastaan. Dit materiaal stoot water af en absorbeert water. Het is perfect voor een sportsessie.

Bestel je favoriete ondergoed online

Dit artikel geeft je duidelijkheid welk ondergoed het best bij jou past. De materialen en hun eigenschappen zullen jou voldoende kennis bieden voor het bepalen of het past bij jouw gebruiksfunctie. De Heerenzaak is een van de specialisten op gebied van ondergoed die je graag helpen met het zoeken naar jou nieuwe aanwinst.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!