Dagje naar Amsterdam? Bezoek deze musea!

Aangeboden door: easyterra.nl

Als je eenmaal in Amsterdam bent kun je uiteraard veel verschillende dingen doen. Zo kun je in de Nederlandse hoofdstad heerlijk winkelen, maar het kan ook leuk zijn om een museum te bezoeken. Amsterdam biedt hierbij veel opties, zoals het welbekende Rijksmuseum en Anne Frank Huis. Toch zijn er ook genoeg unieke musea te vinden in de hoofdstad, zoals je hieronder kunt lezen.

Goedkoop een auto huren in Amsterdam kan handig zijn als je eens een dag onze hoofdstad wilt bezoeken. Natuurlijk kun je ook gewoon naar Amsterdam reizen met je eigen auto, waardoor je de site EasyTerra niet hoeft te bezoeken. Daarnaast kun je dit ook doen met het openbaar vervoer.

Woonbootmuseum

Het wonen op een boot is natuurlijk hartstikke bijzonder, maar in Amsterdam wordt het veel gedaan. Daarom is het ook niet vreemd dat er in de stad een museum over woonboten te vinden is. Het Woonbootmuseum zal je vragen over de praktische zaken aangaande het wonen op de Amsterdamse wateren beantwoorden. Zo zul je onder meer leren hoe het zit met de elektriciteit, de water toevoer, et cetera. Je vindt dit museum op het oude vrachtschip de Hendrika Maria, wat afkomstig is uit 1914. Het Woonbootmuseum is gevestigd aan de Prinsengracht 296K en valt gratis te bezoeken met een I amsterdam City Card.

Electric Ladyland

Electric Ladyland is het allereerste museum ter wereld over fluorescerende kunst. Je vindt het in een kelder aan de Tweede Leliedwarsstraat 5. Dit kleine museum staat dus volledig in het teken van alles dat fluorescerend is. De eigenaar van Electric Ladyland is een geoloog die een passie heeft voor fluorescerende mineralen en stenen. Daarom behoren zulke materialen dan ook tot de vaste collectie van het musea. De collectie van Electric Ladyland bestaat daarnaast ook uit fluorescerende kunstwerken uit de jaren ’50. Er is zelfs een ruimte waar je zelf tijdelijk deel uit kunt maken van de kunst.

Het Kattenkabinet

Bob Meijer heeft het Kattenkabinet opgericht ter nagedachtenis aan de kater John Pierpont Morgan. Morgan was gedurende zijn leven de eigenzinnige metgezel van Meijer. De collectie van het Kattenkabinet is dan ook volledig gewijd aan de historie van de rol van katten in cultuur en kunst. Mogelijk ben je helemaal geen liefhebber van katten, alsnog is een bezoekje aan dit museum een waar genoegen. Je vindt het Kattenkabinet in een grachtenpand aan de Herengracht 497, wat ook voorkomt in de beroemde film Ocean’s Twelve.

Museum Vrolik

Museum Vrolik vind je in de Universiteit van Amsterdam, oftewel UVA, aan de Meibergdreef 9. Het toont een collectie van buitengewone medische artikelen die de 19e-eeuwse medische professor Gerardus Vrolik samen met zijn zoon Willem heeft verzameld. Je zult wel ook wat luguber moeten kunnen, want je zult in Museum Vrolik onder andere skeletten, schedels en baby’s met aangeboren afwijkingen zien. Hierbij kun je ook denken aan cyclopische baby’s en een Siamese tweeling. Bovendien kun je in Museum Vrolik een bijzondere ontdekkingstocht door het ongewone menselijk lichaam maken. Erg interessant en leerzaam! 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!