À la Pelouse verdwijnt en maakt plaats voor Proeverij van Dwingeloo

Dwingeloo – „Na heel veel jaren, namelijk twintig jaar aan het Moleneinde en dertig jaar aan de Brink gewerkt te hebben, vond ik het nu tijd met mijn werkzaamheden te stoppen", vertelt Lina Broekman van à la Pelouse.

Met dochter Leonie en medewerkers is altijd met veel plezier gewerkt. „Het is leuk geweest, om nu te stoppen voelt ook goed", zegt ze. Stoppen betekende ook het monumentale pand in de verkoop te zetten. „Dat was binnen een week rond, we hebben het verkocht aan Rachella Diephuis en Marcel Grit, leuke, jonge en enthousiaste ondernemers uit Dwingeloo. Rachella gaat de zaak runnen en Marcel staat haar bij op de achtergrond."

Rachella houdt van ondernemen, maar ook om nieuwe creatieve ideeën te verwezenlijken. „Het gaat een splinternieuwe delicatessenzaak worden, waar naast het vertrouwde ambachtelijke brood en banket van de echte bakker Van Filsteren uit Diever, ook bijzondere kazen, lekkere wijnen, vers gebrande noten, speciale vleeswaren en andere lekkernijen te verkrijgen zijn. Er verandert dus wel iets en daarom hebben we de naam veranderd in de Proeverij van Dwingeloo. Het is namelijk de bedoeling dat de klanten als alles klaar is van alles kunnen proeven", laat Rachella trots weten. „Uiteraard ook op het terras, als dat weer mogelijk is", vult ze aan. Bovendien worden proeverij-avonden georganiseerd.

Oliebollen

Lina en Leonie nemen op 29 en 30 december afscheid van hun klanten. „Jammer dat we dit in verband met de coronaregels niet feestelijk kunnen doen, maar het is niet anders", aldus de dames. Een dag later begint Rachella met haar werkzaamheden om het oude jaar af te sluiten met de verkoop van oliebollen. Aangezien de winkel verbouwd wordt, gaan vanaf 5 januari de verkopen van brood en banket vanuit de tijdelijke voorziening voor het pand gewoon door. Verder is het de bedoeling dat het woonhuis wordt verbouwd tot twee studio’s voor vakantiegangers en mettertijd wordt het achterhuis verbouwd tot een loft.

Inmiddels heeft Rachella al een aantal spontane medewerkers aangenomen. Daar kunnen best nog wel een aantal extra krachten bij, wie dit leuk lijkt kan haar bellen via 06-53377535.

Monica Onderstijn


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!