Zizo en 't Bakkertje slaan handen ineen: oliebollen drive-through op terrein Zizo

Meppel - Ambachtelijke oliebollen volgens het oude familierecept, die zijn verkrijgbaar bij de oliebollen drive-through bij Zizo aan de Steenwijkerstraatweg.

Van 27 tot en met 31 december is ie geopend. Met als oliebollenbakkers niemand minder dan Titia en Jack Bakker van bakkerij ‘t Bakkertje, voorheen bekende gezichten op de Meppeler weekmarkt. Jack (70) ging twee jaar geleden met pensioen en dochter Titia nam samen met haar man Paviljoen aan ‘t Wiede in Wanneperveen over. De standplaats voor verkoop van oliebollen in december op De Wheem in Meppel werd opgezegd.

„Bij mijn vader begon het vorig jaar al te kriebelen”, lacht Titia. „Je krijgt de bakker niet zomaar uit iemand. December is dé tijd van het jaar dat de hele familie oliebollen stond te bakken. Nu met de lockdown zijn de deuren van onze restaurants op slot. Daarom hebben we dit jaar tijd om oliebollen te bakken.”

Verkeersregelaars

Horecaondernemer Hillard Worst, eigenaar van Zizo, en Titia Bakker kennen elkaar al jaren. „Ik heb vroeger in zijn restaurant gewerkt. In deze periode moest ik altijd vrij om oliebollen te bakken”, vertelt Titia opgetogen.

„Hillard en ik hadden eigenlijk gelijktijdig het idee om iets op te zetten in de coronaperiode. De beslissing was dus snel gemaakt. Hillard heeft de ruimte rondom Zizo om een drive-through in te richten. Wij hebben de kennis van het oliebollen en appelbeignets bakken. Uiteraard zorgen we ervoor dat het verkeer goed geregeld wordt door verkeersregelaars.”

Ambachtelijk gemaakt

Vader Jack liep er meteen warm voor om de handen weer uit de mouwen te steken. Het oude familierecept - met verse gist - wordt gebruikt voor de lekkernijen. Ambachtelijk gemaakt, gewoon met de hand.

„We hebben er zin in. Ik heb het ook echt gemist om te bakken. Je groeit ermee op hè. De bestellingen lopen ook al heel goed. Veel werkgevers kiezen ervoor om de mensen een zakje oliebollen mee naar huis te geven. Dit in plaats van de kerst- of nieuwjaarsborrel die nu niet door kan gaan. We raden mensen ook echt aan om vooraf te bestellen, zodat de drive-through goed door blijft stromen. Gewoon een zakje oliebollen ophalen kan natuurlijk ook. We hebben een oliebollenkraam op De Wheem voor het restaurant De Wheem van Hillard. Vers bakken doen we bij de drive-through en de kraam vullen we vanaf daar de hele dag aan met heerlijke oliebollen en beignets. Ook is het mogelijk om een geplaatste bestelling af te halen bij de kraam.”

Een bestelling plaatsen kan via www.aantwiede.nl/oliebollen of 0522-281235. De drive-through is van 27 tot en met 30 december geopend van 9.00 tot 17.00 uur (met eventuele uitloop) en op 31 december van 7.00 tot 17.00 uur. De kraam is die dagen van 10.00 tot 17.00 uur open.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!