Tapilux laat klanten kiezen via beeldbellen

Meppel - Beeldbellen is de oplossing voor mensen die de komende weken willen gebruiken om nieuwe gordijnen of een vloer uit te kiezen bij Woninginrichting-AanHuis Tapilux Meppel.

Op de eerste zaterdag van oktober opende Woninginrichting-AanHuis Tapilux de deuren in het pand waar voorheen Scheer & Foppen zat gevestigd.

„Een geweldige stap, waar we ontzettend veel zin in hebben”, zei eigenaar Klaas Vedder een paar dagen voor deze opening. Hij vindt het dan ook ‘verschrikkelijk balen’ dat de nieuwe showroom dinsdag 15 december alweer dicht moest wegens de aangescherpte coronamaatregelen. „Hopelijk blijft het bij deze vijf weken”, zegt Vedder.

Beeldbellen

De sluiting van de showroom betekent niet dat de klanten niet meer bij Tapilux terechtkunnen. Met beeldbellen kunnen zij toch een nieuwe vloer, gordijnen of een kast uitkiezen.

Het is een beproefd concept, want ook tijdens de eerste coronagolf in maart bediende Tapilux op deze manier de klanten. „Natuurlijk wil je stoffen voelen en vloeren zelf zien, maar met een beeldverbindingen kunnen klanten al wel een eerste keuze maken. We lopen met een telefoon of laptop door de winkel en kunnen dingen laten zien. Als mensen twijfelen dan brengen we graag stalen thuis om te bekijken, maar dan weten we al wel wat ze mooi vinden”, legt Vedder uit. „We hebben het in de vorige periode ook gedaan. Het is niet ideaal, maar het werkt wél.”

Twee nieuwe auto’s

De eerste afspraken voor deze online showroombezoeken staan al in de agenda. Het is normaal gesproken een drukke periode voor Tapilux, de vrije tijd rond de kerstdagen en oud en nieuw wordt veel gebruikt om op zoek te gaan naar nieuwe spullen op het gebied van woninginrichting. „In dit soort winkels zie je vaak dat mensen samen komen om iets uit te zoeken”, weet Vedder. „Het is jammer, maar het is niet anders.”

De dienstverlening bij de mensen thuis wordt vanaf nu overigens gedaan in twee nieuwe auto’s. „De styliste kan nu ook in een mooie Tapiluxauto op pad”, zegt Vedder. De stoffeerders blijven deze periode ook gewoon aan het werk.

Tapilux is te bereiken via 0522 251691 of info@tapilux-meppel.nl.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!