Overijssel haalt doelstelling windenergie dankzij Staphorst

Staphorst - In Overijssel wordt 87,4 megawatt aan windenergie gerealiseerd. Daarmee is het doel van 85,5 megawatt in 2020 gehaald. De provincie maakte hierover in 2013 afspraken met het Rijk. Vorige week deed de Raad van State uitspraak in een beroepsprocedure, waardoor in Staphorst twaalf megawatt extra windenergie gerealiseerd kan worden.

Dit project van drie molens was nodig om de doelstelling te halen. Het eerste windpark in Overijssel werd al in 2003 gebouwd. Dat was in Rouveen. Het betrof de bouw van drie windturbines van Spoorwind die samen zes megawatt aan energie leverden. In 2012 volgde een groter windpark met acht turbines op de grens van de gemeente Dalfsen en Zwolle, goed voor twintig megawatt. Inmiddels draaien er ook windturbines in Deventer, Kampen en op de grens van de gemeente Ommen en Hardenberg. Bij Nieuwleusen is een nieuw windpark in voorbereiding. 

80.000 huishoudens

Hoewel de turbines van windpark Bovenwind in 2020 nog niet draaien wordt met de realisatie van dit windpark de doelstelling van 85,5 MW aan wind in Overijssel daadwerkelijk gerealiseerd. Met de diverse windparken in Overijssel kunnen zeker 80.000 huishoudens van duurzame energie worden voorzien.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!