Toch een 'kleintje nieuwjaarsduik' in de Reest bij de Wijk

De Wijk - Van een officiële Nieuwjaarsduik was op nieuwsjaardag dit keer geen sprake in de Wijk. Dit publieks-evenement, normaal gesproken georganiseerd door MC Antrappers, was in een vroeg stadium al afgelast. Toch konden sommigen het niet laten.

Iets van tien diehards uit de Wijk waren van de partij voor een frisse duik in de Reest. En dit was puur op eigen initiatief zonder daarbij ruchtbaarheid aan te geven. Namens IJhorst was er dit keer geen afvaardiging present. Het water was behoorlijk koud, zo liet een van de deelnemers weten.

De oud- en nieuwviering is in De Wolden relatief rustig verlopen. Op oudejaarsdag werd er op meerdere plekken carbid geschoten en dat gebeurde in de meeste gevallen volgens de regels die de gemeente had vastgesteld. Bij het Goldsteinplantsoen in de Wijk werd een vreugdevuur ontstoken. Politie en brandweer kwamen even poolshoogte nemen, maar besloten het vuur gecontroleerd uit te laten branden. Op het evenemententerrein werden een dag eerder nog takken, coniferen en pallets afgevoerd door de gemeente, bedoeld om op oudejaarsdag in brand te steken. Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch vuurwerk afgestoken. Ook de Kerkklokken van IJhorst waren tijdens de jaarwisseling te horen in de Wijk. Verder bleef het rustig op straat.

Ruinerwold

De jaarwisseling is in Ruinerwold is nagenoeg rustig verlopen. Op oudejaarsdag werd op een paar plaatsen carbid geschoten. Op enkele belangstellenden na bleef het verder rustig in het dorp. De brandweer moest er nog wel aan te pas komen om een autobrand te blussen op het kruispunt bij De Klok aan Dijkhuizen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!