Bijzondere dag: Hendrik Veen (75) bezorgt al 65 jaar het laatste nieuws

Diever - Een bijzondere dag voor een bijzondere man. Hendrik Veen vierde maandag zijn 75ste verjaardag én hij bezorgt al 65 jaar de Meppeler Courant.

Nagenoeg iedereen die in Diever woont kent Hendrik. Jaren ontfermde hij zich over de bloemen in het dorp door ze water te geven en dagelijks trekt hij door het dorp om kranten en folders te bezorgen. Dat laatste leverde hem op zijn verjaardag een bos bloemen op.

Hendrik Veen vierde maandag namelijk niet alleen zijn 75ste verjaardag, maar hij bezorgde die dag ook precies 65 jaar de Meppeler Courant. Hij begon in 1955 met het bezorgen van tachtig kranten, nu levert Hendrik drie keer per week op bijna 300 adressen 't Olde wief af.

Daarnaast bezorgt hij ook nog elke week de huis-aan-huis-uitgave De Westervelder, Nieuwsblad van Diever en verschillende folders.

Duizenden kilometers heeft hij ondertussen op zijn fiets door Diever afgelegd en nog nooit miste hij een bezorgdag. Van stoppen wil Hendrik dan ook niet weten. „Ik voel mij goed en zolang ik dit kan doen, blijf ik dit ook doen.”


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!