Klaas Hokse, directeur Rouveen Kaasspecialiteiten, is benoemd in bestuur van ZuivelNL

Rouveen - De Algemene Vergadering van ZuivelNL heeft op voordracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) Klaas Hokse, directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten, benoemd tot lid van het bestuur van ZuivelNL.

Hokse is sinds 4,5 jaar directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten. Hij werkt sinds 1992 bij het bedrijf.

Hij volgde Ben Wevers op die na 34 jaar afscheid nam. De grootste werkgever van Rouveen is een van de grootste spelers als het gaat om speciaalkazen in de wereld. Achter de historische gevel aan de Oude Rijksweg schuilt de modernste robot gestuurde kaasmaker ter wereld, waar 260 boeren in coöperatief verband achter staan.

Ketenorganisatie

ZuivelNL is de ketenorganisatie van de Nederlandse zuivelsector en is actief op terreinen waar samenwerking tot meerwaarde leidt. Activiteiten zijn het financieren en initiëren van onderzoek en innovatie in de melkveehouderij en zuivelketen, het financieren en het faciliteren van de ontwikkeling en het programmamanagement op het gebied van duurzaamheid en diergezondheid en dierenwelzijn.

Voorbeelden hiervan zijn de Duurzame Zuivelketen, de KringloopWijzer en KoeMonitor. ZuivelNL richt zich met educatieprogramma's op melkveehouders, medewerkers in de zuivelindustrie en op het onderwijs.

Op een recordaantal boerderijen hebben de koeien vorig jaar buiten gelopen. Weidegang is een speerpunt van ZuivelNL en ook van Rouveen Kaasspecialiteiten. Het percentage melkveebedrijven waar de koeien buiten komen, steeg het afgelopen weideseizoen naar 83,7 procent. Dat is ruimschoots boven het doel dat de zuivelsector zich voor dit jaar had gesteld.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!