Boerderijwinkel in Diever sponsort eendenvijver met kippenhok en voer

Diever - De eendenvijver in Diever is al jarenlang een toeristische trekpleister voor jong en oud. Over aandacht noch aan voer hebben de kippen, vogels, eenden en konijnen niet te klagen.

Onlangs sponsorde Vee, Boer & Landwinkel Kerver een groot kippenhok en Havens Diervoeder doneerde vier voertonnen. Het onderhoud van de eendenvijver wordt geheel gerund door vrijwilligers. Brian Kragt zwaait de scepter en bedenkt allerlei activiteiten voor het behoud ervan.

Joost en Jolanda Kervel verhuisden twee jaar geleden vanuit het Westen naar de Kastanjelaan 11 in Diever om daar met hun 12-jarige zoon Jonathan en 14-jarige dochter Joanne een boerderijwinkel te starten. En zo kwamen ze met veel plezier in Diever te wonen.

Doneren van voedsel

„Aangezien wij de eendenvijver een warm hart toedragen, hebben we eind vorig jaar een groot kippenhok gesponsord. Onlangs werd ons gevraagd of we voer wilden doneren. Wij zijn het officiële verkooppunt van Havens, die voer produceren voor paarden, kippen en geiten, en daarom besloten we hen te vragen of ze hier aan wilden meewerken. Onze vraag werd gelukkig gehonoreerd met de donatie van vier voertonnen waar we ontzettend blij mee zijn", vertelt Joost.

Ze hebben het druk in hun boerderijwinkel en hebben als het lukt ieder een taak, uiteraard springen ze elkaar bij indien dat nodig is. Jolanda verzorgt de voeding voor de dieren en Joost weet alles van de machines en tuingereedschap. „Wij zijn namelijk ook dealer in Makita tuingereedschappen en dat is best divers. Onze klanten komen uit een groot gebied, aangezien we voeders voor zowel kleindieren als strooisels, meststoffen en tuinzaden verkopen", besluit het echtpaar.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!