Medewerkers Noorderboog vragen aandacht voor vaccinatie 

Meppel - De vaccinatiebereid is groot, ook bij de zorgmedewerkers van Noorderboog in Meppel. De medewerkers hebben een filmpje opgenomen, waarin zij vertellen waarom zij met liefde hun mouwen opstropen voor een vaccinatie tegen het coronavirus.

Jeroen de Jong trapt af: “De maatschappij is ontwricht door het coronavirus. Verpleeghuizen worden hard getroffen. Ik vind het belangrijk om mij hiervoor in te zetten. Daarom doe ik mee.”

Rosita Dragt geeft aan dat ze meedoet omdat zij het risicovoller vindt om het niet te doen, dan wel. Haar collega Inge Westenbrink zegt: “Ik laat mij vaccineren om zo weer terug te gaan naar een normale samenleving.” Ook Janneke Pool is vastbesloten: “Ik wil die prik, omdat het niet gaat om het ik-ik-ik. Wij doen dit samen, laat ons niet vallen. Wij doen dit met z’n allen.” In het filmpje op YouTube zijn nog meer reacties te zien.

Vaccinatiecentrum

GGD Drenthe is maandagochtend 11 januri gestart met het vaccineren van de eerste zorgmedewerkers. Dit gebeurt in het pas geopende Test- en vaccinatiecentrum Drenthe bij het TT-circuit in Assen. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen zijn als eerste aan de beurt.

GGD Drenthe vaccineert 250 tot 300 zorgmedewerkers per dag. Hiervoor zijn in eerste instantie vijf vaccinatiestraten in gebruik. Via het landelijke nummer worden afspraken ingepland. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, kan de GGD uitbreiden tot ruim 30.000 vaccinaties per week. Het Test- en vaccinatiecentrum is 7 dagen per week geopend tussen 9.00 - 17.00 uur. Als het nodig is worden de openingstijden verruimd.

Veel gestelde vragen en antwoorden staan op coronavaccinatie.nl  Daarnaast is het landelijke nummer 0800 - 1351 bereikbaar voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties (zeven dagen per week 8.00 uur - 20.00 uur).


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!