Henk en Hennie de Boer 60 jaar getrouwd: ‘Geven en nemen en elkaar vrijlaten’

De Wijk - Een groot feest zit er even niet in voor het echtpaar De Boer-De Roo, dat vandaag 60 jaar getrouwd is. Vanwege de huidige situatie wordt het een bescheiden feestje in eigen kring. Ook burgervader Roger de Groot, die onder normale omstandigheden een gebaksvorkje meeprikt, hield het dit keer bij een telefonische felicitatie.

Henk de Boer (85) en Hennie de Roo (81), beiden geboren en getogen Wiekers, kenden elkaar al voor ze verkering kregen. Een dansmiddag in de Wijk gaf het laatste zetje daar toe. Bijgelovig zijn ze niet, want de huwelijksvoltrekking vond plaats op vrijdag de 13e januari in het gemeentehuis van De Wijk. „Dat kwam toevallig zo uit”, vertelt de heer des huizes. „Het feest na afloop bij café Wittink was er niet minder om.”

Werkzame leven

Henk begon zijn carrière op kantoor bij Brocades & Stheeman in Meppel. Daarna kreeg hij een kantoorbaan aangeboden in Assen, waar hij drieënhalf jaar werkte en tevens in de kost zat. Hennie werkte voor haar huwelijk bij het postkantoor in De Wijk, het postagentschap in Rouveen en later bij Steenbergen in De Wijk. Nadat ze getrouwd waren, stopte ze met werken. „Dat was toen nog zo”, glimlacht ze.

Toen Henk een baan kreeg aangeboden als directeur bij de Raiffeisenbank  in Hoogezand, verhuisde het echtpaar naar het hoge Noorden. Daar hadden ze het prima naar de zin, liefst 44 jaar woonden ze er met plezier. Ook nadat Henk op zijn zestigste met prepensioen ging nog 10 jaar. Ze besloten in 2004 toch terug te keren naar De Wijk, omdat ze gelijkvloerse woning zochten. Die vonden ze aan de Postweg 41. „En ook hier wonen we met veel plezier”.

Bezigheden

Ze mochten altijd graag tennissen en kegelen, tegenwoordig is het meer fietsen en wandelen. Hennie heeft veel vrijwilligerswerk gedaan bij het Rode Kruis en bibliotheek. Ze is ook alweer vele jaren lid van de Vrouwen van Nu in De Wijk.  En nog steeds zijn ze behoorlijk actief met bridgen, klaverjassen en het onderhouden van de ruime  tuin. Ze prijzen zich gelukkig dat ze nog redelijk gezond en fit zijn.  „Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben.”

Samen kregen ze drie zoons, die zorgende met de drie schoondochters voor zeven kleinkinderen. Een kleindochter woont in Canada.  „Ze is momenteel in Nederland, en komt ons bezoeken daar kijken we erg naar uit.” En het geheim van hun 60 jarige huwelijk? Hennie: „Geven en nemen, en elkaar vrij laten.”

Benny Spin

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!