De Valk Wekerom in Meppel en Agruniek/Rijnvallei produceren 100.000 ton biologisch veevoer

Meppel - Agruniek/Rijnvallei in Wageningen en De Valk Wekerom in Meppel werken samen bij de productie van biologisch veevoeder. Vorig jaar werd een mijlpaal bereikt: er werd meer dan 100.000 ton biologisch voer geproduceerd.

AgruniekRijnvallei (AR) en Coöperatie De Valk Wekerom (DVW) werken sinds 2018 samen binnen Bio-NL. Het doel van deze samenwerking is om efficiënt te kunnen inkopen en produceren maar toch zelfstandig in de markt te opereren. 

In 2019 heeft De Valk Wekerom een tweede stortput met bijbehorende overkapping gebouwd. Tevens werden intern aanpassingen aan transport- en productielijnen gedaan ten behoeve van de gescheiden verwerking van de grondstofstromen vanaf de ontvangst tot en met de afvoer van gereed product. 

Beide coöperaties hechten veel waarde aan hun eigen voeders, advisering en klantbenadering. De samenwerking vindt daarom alleen op productieniveau plaats, waarbij beide bedrijven met hun eigen kennis voer maken en in de markt zetten.

De ontwikkelingen in het biologische voer gaan in hoog tempo verder zoals de nieuwe biologisch verordening in 2022 en de toenemende vraag naar duurzame grondstoffen en een betere benutting van schaarse grondstoffen. Samenwerken wordt hierdoor steeds belangrijker.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!