Huisarts Alireza Pezeshki krijgt toestemming van gemeente: komende twee jaar mobiele apotheek in Rouveen

Rouveen - Huisarts Alireza Pezeshki Nia uit Rouveen mag van de gemeente Staphorst voor een periode van twee jaar een mobiele apotheek voor zijn praktijk aan de Korte Kerkweg in Rouveen neerzetten. Pezehski krijgt daarmee eindelijk zijn zin, want hij roept al jaren dat de komst van de apotheek erg nodig is.

Na die periode van twee jaar is het de bedoeling dat de praktijk, inclusief apotheek verhuist naar de locatie van de oude bibliotheek aan de Goudenregenstraat. Dit pand is eigendom van de gemeente en staat al jaren leeg. Op die plek wil de arts een nieuw praktijkgebouw neerzetten. De huisarts wil het pand van de bibliotheek slopen en daar ruimte creëren voor twee huisartsen, een apotheek, een fysiotherapeut en een podoloog. Ook komen er boven de praktijkruimtes een aantal appartementen, althans dat is het plan.

Flink uit de kluiten gewassen

De huisarts werkt bijna vijf jaar in Rouveen. Daarvoor was de van oorsprong uit Iran afkomstige medicus cardioloog in het Isala-ziekenhuis. De praktijk is met 3300 patiënten flink uit de kluiten gewassen en heeft volgens Pezeshki Nia ruimte nodig én een apotheek. De toestemming om een apotheek te vestigen in Rouveen kwam eind vorig. Dat ging niet zonder slag of stoot. Andere apotheken in de buurt hadden bezwaar gemaakt.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!