Rouvener Bart Jaspers Faijer is genomineerd voor titel ‘beste bestuurder’

Rouveen - Bart Jaspers Faijer uit Rouveen is door Binnenlands Bestuur genomineerd voor de titel ‘Beste bestuurder van 2020’ in de categorie kleine gemeenten. Jaspers Faijer is wethouder in Ommen.

Vorig jaar was hij genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder, dit jaar voor de titel Beste bestuurder van een kleine gemeente. Jaspers Faijer wordt door de invullers omschreven als analytisch en eerlijk. „Een wethouder die altijd op zoek is naar verbinding en rekening houdt met verschillende belangen die spelen. Hij houdt het overzicht, straalt rust uit en stuurt bij waar nodig.” Wethouder Jaspers Faijer is genomineerd in de categorie Beste bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners).

Wethouder in Staphorst

De Rouvener was tot medio 2018 wethouder van de gemeente Staphorst. Nu vervult hij dezelfde functie in Ommen. Hij werd door de ChristenUnie aldaar gevraagd om de overstap naar Ommen te maken. Voor zijn wethouderschap was hij directeur van Stimuland. Als beste provinciale bestuurder van het jaar is namens Overijssel gedeputeerde Roy de Witte voorgedragen.

Jaspers Faijer noemt zichzelf een man van het proces en een netwerker. Niet met de botte bijl besluiten nemen, voor de bühne snelle stappen willen zetten, maar een zorgvuldig besluitvormingsproces nastreven, met alle partners, zodat je uiteindelijk met een gedragen plan of besluit op de proppen kan komen. De jury prijst 'analytisch en een goed verbinder' als sterke eigenschappen van de bestuurder uit Rouveen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!