Nationale Voorleesdagen gaan van start

Nieuwleusen - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die morgen van start gaat, staat het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen centraal. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2021. Het gaat over een klein vogeltje Coco dat voor een grote uitdaging staat, namelijk uitvliegen. Het thema is moed verzamelen, en meer kunnen dan je denkt.

De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen te stimuleren.Lezen is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Videoboodschap

Het boek Coco kan het! wordt voorgelezen op kinderdagverblijven. De thuisblijvers krijgen via de opvang een videoboodschap vanuit de bibliotheek. Mocht je het boek nou niet zelf hebben, of niet kunnen lenen? Niet getreurd! Je kunt ook gewoon een ander prentenboek voorlezen aan je kind. Heb je geen boek thuis? Reserveer er dan één via de bibliotheek. 

Op www.nationalevoorleesdagen.nl kun je samen met Coco zingen en dansen op het speciaal geschreven liedje Coco kan het! Ook is er kleurplaat en leuk knutselwerkje te downloaden. Dit jaar wordt het prentenboek van het jaar in meerdere talen aangeboden. Via het Taalpunt krijgen gezinnen met jonge kinderen in de gemeente Dalfsen een exemplaar in het Arabisch, Pools of Turks toegestuurd.

De Voorleesdagen zijn van 20 tot en met 30 januari. Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Bertine Westebring van Bibliotheek Dalfsen via B.Westebring@bibliotheekdalfsen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!