Meppelvoorelkaar wil aantal vrijwilligers verdubbelen

Meppel - Mensen maken Nederland, dát is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet dat in heel Nederland met vrijwilligers gevierd wordt. De bijbehorende publiekscampagne ging maandag 18 januari van start.

In de gemeente Meppel nemen Welzijn MensenWerk en Meppelvoorelkaar het voortouw met deze actie ‘Mensen maken Meppel”.

Meppelvoorelkaar is een online platform voor burenhulp, vrijwilligerswerk, klusjes en ontmoeting. Op de website kan men hulp vragen of iemand hulp bieden. Via het vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar zijn in de gemeente Meppel al 3.000 matches gemaakt met vrijwilligers die samen zo’n 90.000 uur aan vrijwilligerswerk hebben gedaan de afgelopen 4 jaar.

Ondanks de mooie aantallen vrijwilligers zijn er op Meppelvoorelkaar nog veel open hulpvragen. Zo is er behoefte aan handige helpers, chauffeurs om cliënten van a naar b te brengen en wandelmaatjes.

Om meer vrijwilligers te werven worden de huidige vrijwilligers opgeroepen om hun verhaal te vertellen aan Lianne Dolstra, projectleider van Meppelvoorelkaar. „We laten daarmee graag zien hoe mooi het is om je vrijwillig in te zetten voor anderen en dat dat op hele diverse manieren kan.” Het doel van de campagne is het aantal vrijwilligers in de gemeente dit jaar te verdubbelen.

Mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger of vrijwilligers die zich willen laten interviewen kunnen kijken op: www.meppelvoorelkaar.nl.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!

Gerelateerd nieuws