Medewerkster overvallen tankstation Steenwijk: 'Ik dacht aan mijn man die terminaal ziek is. En aan mijn kinderen, die geen ouders meer zouden hebben als mij wat zou overkomen'

Opsporing verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de overval die een medewerkster van een tankstation aan de Eesveenseweg in Steenwijk, vlakbij de A32, op zaterdagavond 2 januari overkwam.

De overval gebeurde die avond rond 19.45 uur.

Op beelden is te zien dat de dader eerst zijn fiets aan de zijkant van het pand neerzet en een mondmasker op lijkt te doen voor hij de shop inloopt. Vervolgens beent hij rechtstreeks op de balie af en eist daar geld, met een zilverkleurig mes, met gaten in het heft, in zijn hand.

Kinderen geen ouders meer

,,Hij had een mes in zijn hand”, vertelt de tankshopmedewerkster aan Opsporing Verzocht. ,,Ik voelde tintelingen in mijn hoofd en werd helemaal beverig. Ik dacht in mijzelf ‘dit is echt foute boel. Ik moet echt rustig blijven’. Ik dacht aan mijn man die terminaal ziek is. En aan mijn kinderen, die geen ouders meer zouden hebben als mij wat zou overkomen.”

Onder dwang legde de medewerkster geld uit de kassa op een blauw tasje van de overvaller, waarna de man naar buiten liep, op zijn fiets stapte en wegfietste.

Rode jas, zwarte pet

De dader heeft een lichte huidskleur, een slank postuur, is tussen de 1.75 en 1.85 meter lang en heeft kort, blond of grijs haar. Hij droeg een opvallende rode jas, een zwarte pet en ‘degelijke wandelschoenen’.

De overval vond om 19.45 uur ’s avonds plaats, maar de overvaller werd door getuigen drie kwartier eerder zo’n 700 meter verderop al gezien. Het viel op dat de man zichzelf onopvallend probeerde te maken door oogcontact te vermijden en zijn pet over zijn gezicht te trekken.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!