Raspaard De Wolden gaat naar drie voetbalverenigingen

Zuidwolde – Via een speciaal gemaakt filmpje is vanmorgen bekendgemaakt dat de voetbalverenigingen Wacker uit de Wijk, Ruinen en Ruinerwold het raspaard 2020 hebben gewonnen. Zij waren één van de tien genomineerden. De verenigingen realiseerden in eendrachtige samenwerking de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op elk van de accommodaties.

De velden werden vorig najaar officieel geopend door toenmalig wethouder Jan van 't Zand. De winst werd door burgemeester Roger de Groot bekendgemaakt via een filmpje, net zoals eerder ook de nominaties via een film bekend werden.

De jury had de keuze uit liefst tien door inwoners aangedragen nominaties. Normaal gesproken wordt het Raspaard uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente De Wolden. Een jaar geleden wonnen de dames van het Internationale Eetcafé in Ruinen.

Ingrijpende restauratie

Dit jaar kwamen de genomineerden weer uit de hele gemeente, ze werden door middel van een filmpje aan de inwoners gepresenteerd via de digitale snelweg. Het gaat om de mensen van de Meule van Wassens in Zuidwolde, die erin slaagden de molen met een ingrijpende restauratie nieuw leven in te blazen. Dan zijn er de verkeersregelaars die bij allerlei evenementen in De Wolden hun diensten aanbieden. De voetbalverenigingen Wacker, Ruinen en Ruinerwold dingen ook mee, omdat ze in innige samenwerking kunstgrasvelden bij elk van de verenigingen realiseerden. Dan is er nog de organisatie van de Ride en Run in Zuidwolde, alsmede de mensen van DNO Media die een uitzending van de Ouderendag mogelijk maakten. Er is ook de keuze uit ploggers, mensen die al wandelend of hardlopend zwerfafval opruimen. Weggeefwinkel Noppes uit Ruinen is eveneens genomineerd, deze winkel opende vorig jaar aan de Brink; hier kunnen mensen zonder te betalen kleding uitzoeken. Dan zijn de initiatiefnemers van de aanleg van een wandelpad langs de Koekangerdwarsdijk in Koekange in de race voor het paard, net als Chantal Borst, die met haar paarden langs zorgcentra reed om de ouderen op te vrolijken.

Het filmpje van de winnaars is inmiddels te vinden op de social media-kanalen van de gemeente De Wolden.

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!