Nieuwleusenaren op de bres voor plaatsgenoten

Nieuwleusen - Nieuwleusenaren zetten zich in voor plaatsgenoten die sociaal maatschappelijke activiteiten houden voor de medemens. Zo houdt voetbalvereniging SV Nieuwleusen op zaterdag 6 februari een autowas-actie voor het comité Hand in Hand.

Andere individuen en groepen inwoners uit Nieuwleusen bedenken allerlei alternatieve activiteiten om hun bedachte plannen te kunnen realiseren. Twee jongerengroepen, een die jaarlijks een zomerkamp in Medgidia houdt en de groep Apa vie NL van Sandra Pasman die ook een zomerkamp wil houden in een ander dorp in Roemenië hebben alternatieven bedacht om hun plannen uit te kunnen voeren.

Autowassen

Normaal houdt Hand in Hand zelf acties om hun kas te spekken om daarmee hun geplande activiteiten te kunnen uitvoeren. Door de coronamaatregelen is dit mogelijk. Het comité Hand in Hand zag haar kas langzaam leeg lopen. Ieder jaar houdt Hand in Hand op de velden van de voetbalvereniging SV Nieuwleusen een voetbaltoernooi. Hand in Hand heeft wil elk jaar gehandicapte inwoners, langdurig ziekten en ernstig zieken in Nieuwleusen met de kerstdagen verrassen met een mooi pakket of bloemstuk. Zaterdag 6 februari tussen 8.30 uur tot 17.30 uur zijn de spelers, kaderleden van de hoofdmacht, bestuursleden en leden van de sponsorcommissie van de voetbalvereniging bij autobedrijf Zieleman aanwezig om auto’s te wassen. De opbrengst gaat naar Hand in Hand.

Ontbijt met liefde

De groep Apa vie NL die bestaat uit jong volwassenen die in het verleden meegedaan hebben met de Medgidia-groep van Dick en Gerrie van Lenthe. Jongeren mogen drie jaar meedoen bij de Medgidia-groep en dan mogen andere jongeren ervaring op doen in het houden van zomerkampen. De Apa vie NL-groep bestaande uit Marit Nijdam, Paulien Visscher, Alice Prins, Bert-Jan Westerink, Maira Visscher en Sandra Pasman houdt in het kader van Valentijnsdag, op zaterdag 13 februari een thuisbezorgd-ontbijt met verse broodjes, jam, kaas, boter, vleeswaren en een eitje; een compleet ontbijt. Er zijn twee varianten, een voor kinderen en een andere voor volwassen. Het ontbijt wordt thuis bezorgd in Nieuwleusen en het buitengebied. Alle opbrengsten zijn voor de reis naar de plaats Mircea Voda in Roemenië. Daar wil de groep een zomerkamp houden voor kansarme kinderen. Opgave kan via apavienl@gmail met vermelding van aantal ontbijtjes, gewenste bezorgtijd (tussen 8.00 uur – 9.00 uur of tussen 16.00 uur en 17.00 uur ) en adres of via telefoonnummer 0529-466412.

Nieuwjaarsduik

De opbrengst van de alternatieve nieuwjaarsduik van de Medgidia-groep is nog niet bekend. In normale tijden gaan de groepsleden en andere enthousiastelingen op 1 januari samen in het water bij de vijver aan het Vechtland. Dit jaar hebben vijftien deelnemers individueel of met een vriend of vriendin een duik in het water gemaakt. Gerrie van Lenthe had meer deelnemers verwacht maar weet wel te melden dat haar echtgenoot alleen al een bedrag van 1500 euro met zijn solo duik heeft opgebracht.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!