Rouveen groeit met ‘Rouveen-Zuid’ verder

Rouveen - Rouveen-Zuid is het nieuwe uitbreidingsplan, dat gelegen is tussen de Korte Kerkweg, Oude Rijksweg en richting de Stadsweg. Dit jaar moet het bestemmingsplan gereedkomen, volgend jaar gaat dan - als het goed is - de eerste schop in de grond.

Rouveen is een groeikern, het dorp heeft deze huizen hard nodig. Hoeveel woningen het worden en welke vorm ze krijgen, is nu nog niet te zeggen, maar het wordt volgens wethouder Lucas Mulder van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Staphorst een aanzienlijke uitbreiding, waarbij kopers van kavels ook weer de ruimte krijgen om zelf te bouwen onder Collectief, Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Individuele wensen

Bij CPO zijn de toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar. Gedurende het gehele ontwikkel- en bouwtraject nemen zij, georganiseerd in een vereniging, de beslissingen. Ze kiezen een architect en een aannemer en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Zo ontstaan er binnen ieders budget goede woningen, die aan alle individuele wensen voldoen. Dit gebeurde ook bij uitbreidingsplan Rouveen-West.

De gemeente is deels eigenaar van de gronden is deels bezig met verwerving daarvan. De laatste grote uitbreiding van Rouveen was Rouveen-West. In totaal verkocht de gemeente 97 kavels. Hierop zijn inmiddels 34 rijwoningen, 42 twee-onder-eenkappers en 21 vrijstaande huizen gebouwd. Drie jaar geleden was alles zo goed als vol.

IJhorst en Staphorst

In IJhorst staat nieuwbouw ook op stapel. Aan de Poeleweg worden maximaal 39 nieuwe woningen gebouwd in een mix van woningtypen voor verschillende doelgroepen. De tweede fase van uitbreidingsplan De Slagen in Staphorst bedraagt 114 woningen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!