Isala start in Zwolle test met online gezondheidscheck om wachtrij bij ingang terug te dringen

Om mensen minder lang te laten wachten bij de ingang van het Isala-ziekenhuis in Zwolle, gaat Isala testen met een online gezondheidscheck. Bezoekers kunnen een QR-code scannen, waarna ze de vragen op de mobiele telefoon kunnen invullen.

Sinds het begin van de corona-uitbraak, staan medewerkers van Isala bij de ingang van de ziekenhuizen klaar voor een gezondheidscheck. Ze stellen bezoekers en patiënten gezondheidsvragen en geven iemand indien nodig een medisch mondneusmasker.

Maar dat vergt tijd, en mankracht. Het leidt ertoe dat mensen moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Daarnaast merken de medewerkers dat patiënten die dagelijks naar het ziekenhuis komen, moeite hebben met de dagelijkse screening.

QR-code

Daarom begint Isala met een proef. Op het parkeerterrein bij Isala en bij enkele ingangen van het ziekenhuis zijn grote borden neergezet, met daarop een QR-code. Bezoekers, patiënten en begeleiders kunnen deze code scannen met de telefoon, waarna ze een vragenlijst op de telefoon krijgen. Na het invullen hiervan hoeven ze alleen nog het scherm van hun telefoon aan een medewerker te laten zien en mogen ze naar binnen.

Als de test succesvol is, gaat Isala dit op alle locaties invoeren.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!