Vrijwilligers IJsvereniging Staphorst omzeilen avondklok: ‘Als het op deze wijze kan, vind ik dat prima’

Staphorst - Vrijwilligers van de IJsvereniging Staphorst zijn vanaf zondag elke nacht bezig om een mooie ijsvloer te realiseren op evenemententerrein De Tippe.

Het lukte de nachtbrakers, want de baan van 400 meter ging woensdag open en sindsdien kan er - met strikte coronaregels - geschaatst worden. Hoe kan het dat deze vrijwilligers ondanks de avondklok die om 21.00 uur ingaat toch 's avonds en 's nachts in de weer zijn? Dat was al snel de vraag op sociale media. Dat komt doordat ze werken met een werkgeversverklaring van hun werkgever.

Verklaring op zak

Veelal zijn het mannen die bijvoorbeeld in de wegenbouw of bij een loonbedrijf werken. Met de verklaring op zak kunnen ze in het nachtelijk duister met giertanks en water in de weer zijn. Burgemeester Gerrit Jan Kok van de gemeente Staphorst is op de hoogte van deze gang van zaken en hij juicht het toe.

 „Als het op deze wijze kan, vind ik dat prima. Ik vind het prachtig dat deze vrijwilligers een fantastische ijsvloer hebben gemaakt voor Staphorst. Wij zijn als gemeente op de hoogte van alle draaiboeken en ook van het werken in de nacht. Tuurlijk is er kritiek en dat mag ook, maar als deze vrijwilligers thuis zouden blijven en de mensen niet konden schaatsen, was er ook kritiek.”


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!