Sportkampioenen Staphorst zijn geëerd. Maar liefst negen sporters behaalden in het afgelopen jaar een titel

Staphorst - Sport & Business Staphorst hield afgelopen woensdagavond haar jaarlijkse sportersavond. Wethouder Alwin Mussche was aanwezig namens de gemeente Staphorst om de sporters te huldigen. Ook waren Bert Konterman en Klaas Hofstede te gast om te vertellen over hun passie voor sport.

De gehuldigde sporters behaalden in het afgelopen jaar een titel tijdens een Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap. Wethouder Mussche liet weten verheugd te zijn om de negen sporters samen met Sport & Business te kunnen eren. De sportkampioenen die dit jaar werden geëerd zijn: Zoe Brakke (veldrijden), Jordy Harink (skeeleren), Loris Veneman (motorsport), Remon Vos (marathonschaatsen), Jeffrey Buis (motorsport), Remon Kwant (skeeleren), Victor Steeman (motorsport), Christiaan Haasjes (skeeleren) en Danny van der Sluis (motorsport).

Mooie verhalen en beelden

Bert Kuijers, voorzitter van Sport & Business Staphorst, nam de rol van presentator op zich en leidde de avond, die was gevuld met mooie verhalen en beelden van en over topsport. „Er werden maar liefst negen sporters gehuldigd; een aantal waar de gemeente Staphorst trots op mag zijn. En de voormalig topsporters gaven adviezen aan de jeugd die het wil maken in de topsport, waarvan de belangrijkste toch wel was: zorg dat je plezier beleeft aan de sport!”, aldus de organisatie.

Groep enthousiastelingen 

Niet alle sportwedstrijden gingen door dit jaar: wat zou dat betekenen voor het aantal te huldigen sporters? En een fysieke sportersavond organiseren zat er met alle maatregelen ook al niet in. De organisatie maakte zich op voorhand zorgen over de jaarlijkse sportersavond, maar kan tevreden terugkijken. „ Staphorst zou Staphorst niet zijn als er niet nagedacht werd over alternatieven. Een groep enthousiastelingen stak de koppen bij elkaar en wist gezamenlijk een online en corona-proof evenement te organiseren. Voetbalvereniging Staphorst stelde de kantine beschikbaar, waar een studio werd opgebouwd en voorzien van licht, geluid en videocamera’s”, laat de organisatie weten.

De sportersavond is hier terug te kijken.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!