Staphorst haalt met middenvelder Koopman (21) weer oud-speler van PEC Zwolle

Staphorst - Derdedivisionist Staphorst haalt na Pascal Mulder en Jorick Maats wederom een speler met een verleden bij PEC Zwolle. Komend seizoen komt middenvelder Rutger Koopman (21) de geel-blauwen versterken.

Koopman behoorde net als verdediger Mulder en keeper Maats tot een groepje beloftenspelers dat in 2019 moest vertrekken bij Jong PEC. Mulder en Maats kwamen in Staphorst terecht, Koopman ging voetballen bij HHC Hardenberg. In Hardenberg maakte hij dit seizoen zijn basisdebuut tegen Noordwijk.

Zwollenaar

Koopman is 21 jaar en woont en studeert in Zwolle. De middenvelder is in de jeugd begonnen bij Zwolsche Boys in Zwolle en maakte al snel de overstap naar de jeugd van Be Quick 28. Zijn talent viel ook de scouts van PEC Zwolle op, toen Koopman 11 jaar was volgde de overstap naar de jeugd van PEC. Na 9 jaren in de jeugd van PEC Zwolle actief geweest te zijn maakte hij in 2019 de stap naar HHC Hardenberg.

„Binnen de selectie van vv Staphorst, waren we op zoek naar een voetballende middenvelder die als verbindingsspeler de voorwaartsen aan het werk kan zetten. We denken deze speler met de komst van Rutger gevonden te hebben. Rutger is een balvaardige middenvelder die graag de bal wil hebben om van daaruit belangrijk te kunnen zijn voor het team”, laat de club op hun website weten over hun nieuwe versterking.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!