Verkeersregelaars bewaken de strategische punten in schaatsgebied

De Klosse –Verkeersregelaars hadden zich zaterdag en zondag op strategische posities in het gebied Weerribben-Wieden geposteerd. De gemeente Steenwijkerland schakelde een peloton van ruim 15 verkeersregelaars in, die niet allemaal uit het gebied kwamen.

Zoals daar was verkeersregelaar Marco uit Zwolle, die zaterdag van acht uur ’s morgens tot vier uur in de middag verkeer tegenhield bij De Klosse, op de weg tussen Meppel en Steenwijk. „De meeste mensen hebben er wel begrip voor dat ze hier niet in mogen”, verwijst Marco naar de weg De Bramen, die het hele weekend tot eenrichtingsverkeersweg was verklaard. Van Giethoorn naar De Klosse mocht wel.

Dik aangekleed

Twee dames die naar een huisje in Giethoorn moeten, worden resoluut richting Steenwijk gestuurd. Waar dit duo wel begrip toont, zijn er ook heel veel mensen die bijna boos worden. Marco geeft geen krimp, hij is het wel gewend. De man uit Zwolle heeft het niet koud. „Ik ben dik aangekleed, had alleen vanmorgen vroeg koude voeten. We worden ook goed verzorgd, hebben van de gemeente een thermoskan koffie meegekregen en ik heb zelf uiteraard eten meegenomen, dast wordt altijd geadviseerd door onze werkgever. En een buurvrouw kwam nog verse koffie brengen.” Op zondag stond Marco weer op een andere locatie te blauwbekken.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!