Fauna eet wereldrecord Rouveen op. Pindaslingers blijven hangen tot broedseizoen

Rouveen - Vogels, muizen en andere dieren eten langzaam het wereldrecord in Rouveen op. Er vallen al aardig wat gaten in de 1303 meter aan pindaslingers op het terrein van de Veldschuur Bid en Werk in Rouven. En dat is precies de bedoeling.

De Veldschuur Bid en Werk besloot vorig jaar een poging te wagen om het wereldrecord pindaslinger aan te vallen. Vele tientallen mensen uit de hele regio maakten pindaslingers die op zaterdag 30 januari werden opgehangen. Uiteindelijk stopte de meter op 1303 meter, een nieuw, zij het officieus wereldrecord.

Broedseizoen

De lijnen blijven hangen tot half maart als het broedseizoen van de vogels begint. Vogels trekken de lijnen uit elkaar en als de pinda's op de grond vallen, eten andere dieren deze op. ,,Dat is ook de bedoeling", zegt beheerder van de Veldschuur, Hanneke Rademaker. ,,Wij hebben ervan genoten, nu mogen de dieren er plezier van hebben."

Na de recordpoging schreef de Veldschuur een fotowedstrijd uit met als thema 'Wat hangt daar aan de lijn.' Mensen kunnen creatieve foto's maken als ze zien dat dieren zich tegoed doen aan de pinda's. Waarschijnlijk door het barre weer kwam er tot nu toe geen enkele foto binnen. Inleveren kan tot half maart via de website van de Veldschuur: www.veldschuur.net

Dit voorjaar wil de Veldschuur aan de slag met een bijenweide om zo bestuiving te bevorderen en om met kinderen honing te maken. De organisatie hoopt fondsen te kunnen werven om dit project mogelijk te maken.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!