Schaatser zakt door het dunne ijs bij Blokzijl; brandweer schiet te hulp (met video)

Blokzijl - De hulpdiensten zijn dinsdagochtend rond 09:00 uur uitgerukt voor een schaatser in nood op het Vollenhovermeer tussen Blokzijl en Vollenhove.

Het wordt al sinds zondagmiddag afgeraden om nog te gaan schaatsen, omdat het ijs door de dooi niet meer betrouwbaar is. Deze man dacht daar dinsdagochtend anders over. Hij vond het ijs op het meer bij Blokzijl nog wel stevig genoeg en ging een stukje schaatsen. De waarschuwing bleek echter niet voor niets. Nabij de Ettenlandseweg ging het mis; de schaatser kwam in een wak terecht.

Inzet duikteam niet nodig

De schaatser had zijn dochter bij zich, die de hulpdiensten alarmeerde. De brandweer heeft de schaatser met een zogeheten oppervlakteredding naar het droge gekregen. Het duikteam van de brandweer uit Urk kwam ook nog ter plaatse, maar hun inzet was niet meer nodig.

 Zeker een half uur in het water gelegen

Volgens brandweer IJsselland heeft de schaatser zeker een half uur in het water gelegen. Hierdoor raakte het slachtoffer flink onderkoeld. De man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn medische situatie is momenteel stabiel, liet de officier van dienst geneeskundig weten.

Waarschuwing

Schaatsers worden door de politie Steenwijkerland via social media nogmaals gewaarschuwd voor het smeltende natuurijs. ,,Ga het ijs niet meer op! Je brengt niet alleen jezelf in gevaar, maar ook de brandweermannen die je vervolgens uit het water moeten halen!"


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!