Studenten uit de regio komen met duurzame tandenborstel

De Wijk/Rogat - Bij Tom Oudman uit de Wijk en Luca Benschop uit Rogat stroomt ondernemersbloed door de aderen. De tweedejaars studenten van Windesheim in Zwolle doen de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement. Samen met medestudenten Ruben Lier uit Den Ham en Jur Hogenkamp uit Staphorst kregen ze de opdracht om een eigen onderneming uit de grond te stampen.

Dat bleek aanvankelijk nog niet zo eenvoudig.  Vele uren voorbereiding en overleg gingen er aan vooraf om tot een plan te komen en dat is gelukt. Per 1 januari zijn de heren gestart en staan ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Met Bambrush, zoals de onderneming is gedoopt, richten de vier ondernemers in spé zich op duurzame bamboe tandenborstels.  Oudman: „Iedereen gebruikt een tandenborstel. Gemiddeld poetst iemand zijn tanden twee keer per dag en de meerderheid doet dit  met een tandenborstel die gemaakt is van plastic. Veel mensen denken daarbij niet aan de gevolgen voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks meer dan 2 miljard plastic tandenborstels in de oceaan belanden.”

Milieubewuster leven

Volgens  Benschop gaan mensen steeds milieubewuster leven, maar vergeten ze vaak de kleine dingen. „We willen de mensen ervan bewust maken dat het poetsen met een bamboe tandenborstel een hele grote stap is naar een duurzamer leven. Onze bamboe tandenborstels zijn voor 96% biologisch afbreekbaar. Ze worden geïmporteerd uit China en aangeleverd in kartonnen verpakkingen, die eveneens volledig biologisch afbreekbaar zijn. De overige producten zijn ook gemaakt van bamboe.”

Voor wie het wil is er ook een  duurzaam tandenborstel abonnement. Elke 2 tot 3 maanden ontvangt de abonnee een nieuw exemplaar in huis. „Hierdoor vergeet je nooit meer een nieuwe tandenborstel te kopen. Het werkt erg gemakkelijk en is zonder verplichtingen. Het abonnement is gemakkelijk te wijzigen, pauzeren of te  beëindigen”, laat Oudman weten.

Eigen geld ingelegd

Alle vier hebben eigen geld ingelegd als startkapitaal, en zijn ambitieus ingesteld. Online wordt veel overlegd en vergaderd. De bestellingen via de webshop komen al binnen. Via social media timmeren de heren ook al behoorlijk aan de weg, de eerste contacten met gerelateerde bedrijven zijn gelegd. „Onze missie is om de plastic tandenborstels  te vervangen door duurzame bamboe tandenborstels”, benadrukt Benschop. „Doel is om te leren hoe het is om een onderneming te runnen. En minimaal quitte te spelen, daar hebben we  vertrouwen in”, haakt Oudman daar op in.

Meer informatie: www.bambrush.nl 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!