Woonwagen De Drentse Krent brandt uit (vakantiegangers schieten te hulp met geld)

Wapserveen - Imkerin Angelique Schipper en haar gezin van De Drentse Krent Imkerij kregen afgelopen zondag de schrik van hun leven. De zelfgebouwde woonwagen, die de afgelopen maanden coronaproof vakantievermaak bood, stond in brand. De woonwagen bleek achteraf niet verzekerd, maar vakantievierders schieten te hulp met spontane giften voor de wederopbouw.

Het gezin zat gezamenlijk tv te kijken toen plotsklaps de stroom uitviel. Angelique keek uit het raam om te kijken of er misschien een grote duisternis was , maar niets was minder waar. De zelfgebouwde woonwagen stond in brand, zoon Nick rende op blote voeten door de sneeuw naar de woonwagen om te kijken of de wagen nog te redden viel en het blusapparaat uit de wagen te halen. De paniek was groot, want aangrenzend staat de houten woning plus houten bijgebouwen, maar ook de imkerij met onder andere houten bijenkasten staat vlakbij de woonwagen. Geluk bij een ongeluk was dat het zuidenwind was geworden na de vorstperiode. Een passerende buurvrouw van de Paardentaxi Drenthe zag het ook gebeuren en alarmeerde 112.

Terugtrekken op rustgevende locatie

De woonwagen was gecreëerd om tijdens de coronaperiode als zelfstandig ondernemer te kunnen blijven voorzien in het eigen levensonderhoud door deze wagen te verhuren. In de woonwagen konden mensen zich contactloos op een veilige manier terugtrekken en op een rustgevende locatie verblijven. Vanaf augustus werden vele enthousiaste gasten verwelkomd, via ‘natuurhuisje’ konden mensen de woonwagen boeken.

Angelique was in de veronderstelling goed verzekerd te zijn, maar dat bleek niet het geval. De woonwagen viel nergens onder en de onderneemster moet zelf de opgebrande woonwagen opruimen en opnieuw laten herbouwen.

Spontane giften

„Het onverwachte gebeurde, wij kregen een spontane gift van een van onze gasten. Het boekingsgeld mochten wij behouden voor de wederopbouw van de woonwagen, ook uit andere onverwachte hoek werd er spontaan geld overgeboekt en attendeerde men ons op de website geef.nl”, zegt Angelique. De giften deden haar tot tranen toe roeren.

De ondernemers hebben nu via geef.nl een actie opgestart, zodat de woonwagen weer snel kan worden herbouwd.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!