Gemeenteraad heeft 'alleen maar complimenten voor burgemeester en crisisteam voor afhandeling noodverordening in Meppel'

De gemeenteraad van Meppel heeft lovende woorden over de noodverordening die in de gemeente Meppel eind januari was afgekondigd. „Er is nooit een excuus om te gaan rellen. We begrijpen de keuzes en hebben alleen maar complimenten voor burgemeester en crisisteam”, zegt Elisabeth Bakkenes namens Sterk Meppel.

Burgemeester Richard Korteland stelde een noodverordening in, omdat hij aanwijzingen had dat er rellen zouden plaatsvinden in Meppel. „De oproepen voor rellen via sociale media gingen hoofdzakelijk op voor het Kerkplein”, zegt burgemeester Richard Korteland. Volgens de burgemeester gingen de oproepen vooral van Meppelers uit. „Die hebben een enorm groot bereik via sociale media. Daar kunnen wij als gemeenteraadsleden en burgemeester nog een puntje aan zuigen. En als het dan gedeeld wordt, krijg je een olievlek.”

De gemeenteraad sprak waardering uit voor de noodverordening. „Doe je niets en er gebeurt van alles, kan je zeggen dat het wel had gemoeten. Kondig je wel een noodverordening af en gebeurt er niets, kan je het overdreven noemen”, zegt Anouk de Vlieg namens GroenLinks. „Iedereen moet keuzes maken en dat heeft de burgemeester gedaan. Wij vinden het een passende keuze.”


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!