Winschoter school reikt eerste Fleur Bloemen Award uit

Winschoten - Voor zijn gedicht 'Een dag zonder gepest' heeft de 12-jarige havoscholier Pim Boutsioukis de eerste Fleur Bloemen Award in onvangst mogen nemen, op het Dollard College in Winschoten.

Namens de Fleur Bloemen Stichting overhandigde Nanko Kiel een door kunstenaar Martin Horneman uit Ten Boer vervaardigde steendruk aan Pim.

De Fleur Bloemen Award is in het leven geroepen door John Thijssen en Nanko Kiel. Zij vroegen op hun weblog aandacht voor het onderwerp pesten. De Winschoter school pikte de bijdragen op en gebruikte deze in een aantal lessen van docent Nederlands Bert Hensema. Daar kwamen honderden reacties en enkele tientallen gedichten uit voort.

'We wilden graag iets met deze gedichten doen en uiteindelijk besloten we er een prijs aan te verbinden. Omdat de dood van Fleur de aanleiding is geweest dat we in de pen zijn geklommen, besloten we contact met haar ouders op te nemen. We wilden haar naam graag gebruiken voor de Award die we jaarlijks gaan uitreiken. Eddy en Anneke Bloemen hebben hun volledige steun toegezegd en vanaf dat moment zijn we aan de slag gegaan', aldus Kiel.

Het duo roemt de positieve houding van het Dollard College en de wil om pestgedrag bespreekbaar te maken. Omdat de school als eerste bij hen aan de bel trok, besloten ze dat daar ook de eerste Award uitgereikt moest worden.

Voorafgaande aan de overhandiging werd een indrukwekkend filmpje aan de 120 leerlingen getoond. Het bevatte vijf korte portretten van evenzovele jongeren die uit het leven zijn gestapt. Aan het einde verscheen op beeld de boodschap 'Moeten er nog meer doden vallen? Stop met Pesten. Nu.'