Staphorst houdt in juni themaweek over pesten

Staphorst – In de gemeente Staphorst wordt in juni een themaweek gehouden rondom pesten. Aanleiding is de dood van de Staphorster scholiere Fleur Bloemen (15) die op 11 december in Meppel zelfmoord pleegde door voor een trein te springen.

Pesten zou de oorzaak zijn geweest. Het meisje was op weg naar school.

Er zijn verschillende partners bij de organisatie van de themaweek in Staphorst betrokken. Het gaat dan om een vertegenwoordiging van scholen, kerkelijk jeugdwerk, algemeen jeugdwerk, sportverenigingen, preventiemedewerker, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeente Staphorst. Overkoepelend thema van de themaweek, die van van 9 tot en met 15 juni wordt gehouden, is respect.

'Deze partners zijn betrokken bij de voorbereiding van de themaweek. Voor zo'n week is goede voorbereiding en afstemming nodig, vandaar dat er in samenspraak met de partners is gekozen om de themaweek in juni te houden. Over de concrete invulling van de week wordt nog nagedacht', laat woordvoerster van de gemeente, Linda van Hal weten.

Burgemeester Joop Alssema van Staphorst zei eerder al dat hij vindt dat pesten bespreekbaar moet worden gemaakt. 'Voor Fleur komt dit te laat, maar laten we samen de schouders eronder zetten en onze verantwoordelijkheid hierin oppakken. Laten we werken aan een oplossing, waarbij we proberen dat het pestgedrag onder jongeren wordt verminderd.'