De Beurs bij Top honderd

Meppel - De herbouwde Beurs aan de Wheem staat in de landelijke Café Top 100 op de 56ste plaats. De Beurs, Hofsteenge in Grolloo (53) en Café Groothuis in Emmen (99) zijn de enige Drentse cafés met een notering in de top 100 van Misset Horeca.

Vanuit Marseille waar Hans Knoop de wedstrijd van Heerenveen bijwoonde laat hij vlak voor het inchecken voor de terugtocht weten het ‘fantastisch’ te vinden. ‘Ik wil het graag opdragen aan mijn dochter Nicole.’ Nicole Knoop kwam op 24 september bij een verkeersongeluk om het leven.

‘Het is echt fantastisch dat je van niks de Top 100 binnenkomt. Met de oude Beurs stonden we op de runners up-lijst. Binnen vier, vijf maanden na de heropening na een dramatische anderhalf jaar staan we op 56. We zijn daar heel erg gelukkig mee.’

Het oordeel van de jury luidt: ´De Huuskamer van Möppelt´ moest na een felle brand in de zomer van 2004 weer vanaf de grond worden opgebouwd. In juni volgde de feestelijke heropening door Hans Wiegel en vanaf dat moment heeft het bedrijf zijn plekje weer hervonden in het Meppelse uitgaansleven. ‘Het rondje is weer compleet’, en dat is een compliment, zeker als het uit de mond van je horecacollega´s in de stad komt. Achter de fraaie gevel schuilt een modern horecabedrijf. Op de begane grond een knus en bruin café, op de eerste verdieping een restaurant. De Beurs trekt een gevarieerd klantenbestand van ´lokalen´ en toeristen. De bediening is prima, al missen we prijslijsten en kaartjes die vertellen waaruit het assortiment dranken bestaat.’
Het eerste noordelijke café in de Top 100 is Café Nobel in Ballum op Ameland. Nummer een  is Café Bierlokaal De Engel in Oldenzaal.