'Hoeveel blessures heeft Arjen Robben gehad?'

Meppel – Erik Riemens is woensdagavond winnaar geworden van de eerste ronde van de sportquiz in herberg ’t Plein.

De sportmedewerker van de Meppeler Courant behaalde 54 punten en verwees daarmee titelverdediger Abe Wolting  naar de tweede plaats.
Het was een close finish: Wolting verzamelde 52 punten. Beide sportkenners plaatsten zich probleemloos voor de finale op woensdag 27 maart.  De top vijf werd gecompleteerd door Mark Rink (50 punten), Martijn Visscher (49 punten) en Edwin Brugma (49 punten). Doordat Visscher niet aanwezig kan zijn op de finaleavond gaat ook Erik Jan van Eeks, de nummer zes van het klassement met 47 punten, door naar de eindstrijd.
Het werd in het horeca-etablissement aan het Prinsenplein een uiterst onderhoudende avond en dat kwam vooral door de enthousiaste manier waarop voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis en Bert van Oosten, sportpresentator bij RTV Oost, de sportquiz aan elkaar praatten.  Mooie anekdotes over buitenlandse avonturen, uitgesproken meningen over voetballers en trainers in de eredivisie en natuurlijk bespiegelingen over openstaande vacatures. Zo noemde Van Oosten Heracles-trainer Peter Bosz een serieuze kandidaat om volgend seizoen bij FC Twente aan de slag te gaan.

Pittig

Hoeveel blessures heeft Arjen Robben in zijn carrière gehad? Het antwoord: 34. En hoeveel goals heeft Luis Suarez dit seizoen in de Premier League gescoord voor Liverpool? Veel koppels drukten op 18, maar het zijn er – na zijn drie treffers van afgelopen weekend – toch echt  21. Verslappen kan niet tijdens de sportquiz, daarvoor zijn de vragen te pittig. Van de deelnemers wordt een brede belangstelling verwacht. Honkbal, schaatsen, korfbal, autosport, Olympische Spelen: het aanbod is divers.
Dat bleek ook tijdens de strijd om de Bjorn Westera Trofee waarmee de avond werd geopend. Zowel DESZ als titelverdediger FC Meppel 2 zette een aantal coryfeeën in, maar de teller bleef heel lang steken op 0. Uiteindelijk boekte FC Meppel een benauwde overwinning (10-9). Of het voldoende is voor een finaleplaats zal de komende weken blijken wanneer onder anderen teams van Tivoli, DOS’46 en MLTC plaatsnemen achter de knoppen.

Zo blijft het spannend en zal er ook volgende week woensdag op het scherp van de snede worden gestreden voor een plaats in de finale. Dan komt oud-schaatser Martin Hersman als presentator naar het café van Jaap de Boer.