Kinderen zamelen handtekeningen in voor Veldzicht

Balkbrug - Met grote vellen vol handtekeningen tegen de voorgenomen sluiting van Veldzicht meldde Esmée Bouman zich samen met haar klasgenootjes bij de poort van Veldzicht.

De leerlingen van de Prinses Margrietschool werden daar hartelijk ontvangen door Karin ten Brinck, directeur behandelingen. 'Ik was heel boos en verdrietig toen ik hoorde dat ze Veldzicht willen gaan sluiten. Ik wist niet waarom ze dat willen doen en thuis kon mijn moeder er ook geen antwoord op geven', vertelt Esmée over het begin van haar idee handtekeningen voor Veldzicht te verzamelen. 'Ik heb dat toen ook op school verteld en juf Mieke Timmer, onze directeur, was ook direct enthousiast. We hebben alle medewerking van school gehad.'

Samen met vriendinnetjes en klasgenoten werden er flyers gemaakt en verspreid en werd een grote poster opgehangen bij de plaatselijke supermarkt. 'Heel veel mensen hebben een handtekening gezet. Ik heb eigenlijk niet geteld hoeveel er nu op staan, maar het zijn er wel veel meer dan honderd', klinkt het vol overtuiging.

Karin ten Brinck bedankt Esmée en andere kinderen voor hun spontane actie. 'We hebben op dit moment al meer dan 30.000 handtekeningen en daar komen deze nog bij. Ze gaan mee met onze lopers die vanavond naar Den Haag vertrekken om daar morgen de grote stapel handtekeningen te overhandigen.'

De actie van Esmée Bouman laat zien dat de dreigende sluiting van de kliniek erg leeft binnen de dorpsgemeenschap van Balkbrug.