Young Directors Tamboer presenteren 'LoveDealer'

Hoogeveen – The Young Directors van Theater De Tamboer presenteren zaterdag 15 juni om 19.00 uur 'LoveDealer', een unieke voorstelling geschreven, geproduceerd, gespeeld én geregisseerd door leerlingen vn het Roelof van Echten College in Hoogeveen.

'LoveDealer' gaat over liefde, drugs en familie. Op de planken staan 21 spelers van 14 t/m 16 jaar. Directeur van De Tamboer Jan Werkhoven deed vorig jaar een oproep aan jongeren om zich aan te melden als Young Directors van het theater om De Tamboer als broedplaats voor kennisdeling en talentontwikkeling open te stellen, met het ultieme doel het ontwikkelen en bouwen van een open en dynamisch cultuurklimaat voor en door jongeren.

Aanvankelijk reageerden vijf leerlingen van het Roelof van Echten College op zijn uitnodiging. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 21 jongeren die met enorm veel enthousiasme en tomeloze energie aan de slag zijn gegaan. Ze maken de voorstelling 'LoveDealer' volledig zelfstandig, van begin tot eind, van script tot decor, van spel tot publiciteit. In het stuk ontdekken twee meisjes een groot geheim. Al snel stapelen de problemen zich op en loopt het verhaal uit de hand. The Young Directors repeteren wekelijks in De Tamboer. In de laatste dagen voor de opvoering van 'LoveDealer' zetten ze met een regisseur van Theatersportgroep De Klaproos uit Hoogeveen de puntjes op de i.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, 0528 - 280180 of aan de balie van De Tamboer. De opbrengst van de voorstelling gaat, op initiatief van de Young Directors, volledig naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij)