Rechtbank straft zwaarder voor doden bejaarde vrouw

Meppel - De rechter in Assen heeft de 22-jarige Ehsan M. uit Meppel vrijdag een 2 jaar langere straf opgelegd dan die de officier van justitie had geëist, namelijk 10 jaar cel.

De man doodde op 16 juni 2009 in het verzorgingstehuis in Meppel een 88-jarige vrouw door haar te wurgen. De rechtbank vindt doodslag bewezen.
De hoogbejaarde vrouw werd in de vroege ochtend in haar woning in het verzorgingstehuis ABC in Meppel levenloos aangetroffen.

De mond van het slachtoffer was met tape dichtgeplakt en de polsen bijeengebonden. Het onderlichaam van de vrouw was deels ontbloot. Op de tape vond de recherche een onvolledige vingerafdruk en op de tape en in de hals van de vrouw DNA-materiaal.

Volgens de rechtbank is het DNA-materiaal niet via omwegen op de tape en de hals van de vrouw terechtgekomen, wel door direct contact. Het is niet vast komen te staan of de vrouw werd gewurgd voordat zij werd gekneveld, of op het moment dat een verpleegster de kamer binnen kwam en is moord niet bewezen.

De rechtbank tilde er zwaar aan dat de man een weerloos en kwetsbaar persoon om het leven heeft gebracht. Dit zorgde voor een enorme schok in de samenleving. Ook hield de rechtbank rekening met het feit dat de man eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld.

Uit een persoonlijkheidsonderzoek is naar vorgen gekomen dat M. kampt met autistische stoornissen en vormen van schizofrenie. Daarom kan dit delict M. in verminderde mate worden aangerekend.

Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel en tbs geëist. De rechtbank besloot geen tbs op te leggen. Daarom overlegt het Openbaar Ministerie nog of ze tegen het vonnis beroep gaat aantekenen. (ADP)


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!