ChristenUnie: 'Sluiting Veldzicht levert alleen verlies op'

Hardenberg - ChristenUnie Overijssel wil met een open brief de leden van Tweede Kamer overtuigen om tbs-kliniek Veldzicht te behouden. Volgens de partij wordt een kwalitatief sterke instelling afgebouwd.

Eerder deze week werd bekend dat tbs-kliniek Veldzicht definief moet sluiten. De reden hiervoor is de afnemende vraag naar capaciteit in de regio Overijssel. Zo valt te lezen op de website van de rijksoverheid.

ChristenUnie Overijssel hoopt met deze laatste poging de Tweede Kamer alsnog te overtuigen. De partij hamert in de brief op de kwaliteit van de instelling en de zorgvuldig opgebouwde expertise die verloren zou gaan bij een sluiting van de kliniek. Daarnaast noemt de partij de werkgelenheid die de kliniek oplevert. "Bovendien zal de besparing door sluiting van de kliniek een veelvoud aan nieuwe kosten opleveren. Deze politieke besluitvorming werkt vervreemdend en wordt in de samenleving als volstrekt onbegrepen en onbehagelijk ervaren", aldus Jan Westert, fractievoorzitter ChristenUnie Overijssel.

Binnenkort zal in de Tweede Kamer een definitieve beslissing worden genomen over de sluiting van tbs-kliniek Veldzicht.