Plaatselijk Belang schrijft noodkreet aan Fred Teeven

Balkbrug - Henk Hof, voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug heeft een noodkreet geschreven aan staatssecretaris Fred Teeven over de sluiting van Veldzicht. Hij maakt in de brief zijn ongenoegen kenbaar over het Masterplan DJI.

'De toekomstsituatie voor een kern van 3.700 inwoners waar de grootste werkgever (490 mdw.) moet verdwijnen is zorgwekkend, structureel missen de ondernemers in Balkbrug en omgeving 1,5 mln. omzet per jaar', schrijft Hof.

Over de plannen en de uitleg heeft Hof enkele punten waar hij vraagtekens bij plaatst: 

  • De directie en OR van Veldzicht zijn volgens hem nergens in gekend.
  • Veldzicht draait economisch goed terwijl er andere private klinieken zijn die om zullen vallen wanneer Veldzicht open blijft. Waarom deze klinieken openhouden?
  • Als Veldzicht dicht zou zijn, kunnen andere private klinieken bij incidenten de hoogste prijs vragen om de patiënten over te nemen en tevens is het de dan de vraag of er wel plaats is op dat moment.
  • Veldzicht heeft de kortste behandelingsduur van Nederland, zelfs een jaar korter dan de termijn waar Teeven naartoe wilt. Aangezien een jaar behandeling ca. € 170.000,-- kost waar ligt dan de besparing?

Na deze opsomming kan Hof maar één conclusie trekken en dat is dat er spelletjes moeten zijn gespeeld want op basis van bedrijfseconomisch denken had dit plan al lang van tafel gemoeten. 'Over een jaar of tien zal er waarschijnlijk wel weer een parlementaire enquête worden gehouden met de vraag: 'Wat heeft zich in 2013 afgespeeld bij het opstellen van het Masterplan DJI.''