Stichting Peuterspeelzalen: genoeg vertouwen in Speelwerk en Allio

Meppel - Stichting Peuterspeelzalen Meppel/Nijeveen heeft genoeg vertrouwen in het productenboek van de kinderopvangorganisaties Speelwerk en Allio om zich op te heffen. Per 1 oktober betekent dit het einde van de stichting.

De peuters worden als gevolg van de harmonisatie tussen de peuterspeelzalen en kinderopvang ondergebracht bij Speelwerk en Allio. 'Het blijft mogelijk voor de ouders om goede peutervoorzieningen af te nemen, optimaal gespreid over stad en dorp,' schrijft coördinator van SPMN Herma Honings in een reactie.

'In grote lijnen is de kwaliteit en beschikbaarheid, de mogelijke warme overdracht naar het onderwijs en de zorg voor het individuele kind, waar de Stichting altijd voor heeft gestaan, ook voor de toekomst verzekerd.' Met ingang van 1 oktober zal de stichting haar werk beëindigen. Alle overeenkomsten worden met ingang van die datum ontbonden. Honings: 'Het betekent voor de medewerksters derhalve ontslag.' De gekwalificeerde leidsters wordt de kans geboden in dienst te treden bij Speelwerk of Allio.