Ouders ongerust over toekomst peuterspeelzalen

Meppel - Ouders van peuters in Meppel eisen duidelijkheid over het peuterspeelzaalwerk in Meppel. 'Een maand voor de start van de peuterspeelwerk bij de kinderopvang weten we niet naar welke locatie we onze kinderen moeten brengen,' aldus Rian Buter.

Rian Buter is een bezorgde moeder. 'We weten ook niet wie van de juffen we straks aantreffen.'

Het uitstel van de harmonisatie, het uitblijven van informatie over het peuteronderwijs en een zeer kritisch rapport van de Onderwijsinspectie over het Nederlandse peuteronderwijs (VVE) stellen de Meppeler ouders voor veel onzekerheid en nog meer vragen.

'Het nieuwe schooljaar is begonnen en we hebben nog steeds geen informatie van Speelwerk en Allio ontvangen over het vervolg van het peuterspeelzaalwerk. Het gaat om vragen als welke locaties blijven open, hoe laat worden de peuters verwacht en welke dagdelen zijn beschikbaar. De ouders hebben nog geen idee,' zegt Rian Buter.

De Meppelse deelde onlangs haar frustratie op Facebook en kreeg daarop veel reacties van gelijkgestemde ouders. 'Als men nu al zo omgaat met ouders, hoe gaat het dan straks in het overleg met collega's over onze kinderen? We zouden in augustus al informatie krijgen. Het wordt nu medio september,' foetert Rian Buter.

Directeur Walter Harderberg reageert op de harde kritiek van ouders over de communicatie van Speelwerk en Allio. Hardenberg is van mening dat Speelwerk en Allio aan de strenge kwaliteitseisen voor peuteronderwijs kunnen voldoen. 'Door de gemeente en de kinderopvangorganisaties is veel geïnvesteerd in de samenwerking van verschillende onderwijsspecialisten en in de opleiding van pedagogisch medewerkers. Het voorschoolse onderwijs en het relatienetwerk is goed in orde,' aldus Hardenberg.