'Veldzicht blijft open dankzij Slob'

Balkbrug - Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug blijft open. 'Dat is fantastisch nieuws', zegt burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg. 'Door dit besluit blijven vijfhonderd banen behouden.'

Veldzicht kan open blijven dankzij het begrotingsakkoord dat vrijdagavond gesloten is tussen kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

In het begrotingsakkoord is € 50 miljoen gereserveerd voor de regionale werkgelegenheid. 'Tijdens de onderhandelingen hadden we als gemeente regelmatig contact met fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. Een enorme opluchting en dolblij waren we toen we het goede bericht ontvingen. Dat Veldzicht open blijft, is een verdienste van Arie Slob. Hij heeft zich erg hard gemaakt voor de kliniek en daarvoor zijn we hem erg dankbaar.'

Voor de zomer maakte staatssecretaris Fred Teeven bekend dat hij Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht in 2016 wilde sluiten in het kader van de bezuinigingen. Ondanks de inspanningen vanuit de kliniek, gemeenten Ommen, Hoogeveen, De Wolden en Hardenberg bleef het voorstel van Teeven overeind. Dat wordt nu dus teruggedraaid.

Daarmee blijft belangrijke werkgelegenheid in de gemeente Hardenberg en in de regio behouden. Naast Veldzicht blijft ook de Johan Willem Frisokazerne in Assen open.