Staphorstse moeder gaat zelfstandig wonen in huis tbs-kliniek

Staphorst - De nu 34-jarige Staphorster vrouw die in 2008 een van haar kinderen vermoordde, mag vijf jaar na haar veroordeling zelfstandig in Zwolle gaan wonen in een huis van de tbs-kliniek.

Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Zwolle, waar de tbs-verlenging van de Staphorstse werd behandeld. In de behandeling is een flinke progressie te zien, kwam in de rechtbank naar voren. De depressie waar de vrouw destijds mee kampte, heeft ze goed onder controle.

Ze werkt als schoonmaakster, is ver genoeg in haar behandeling om zelfstandig te mogen wonen en heeft een opleiding als apothekersassistente afgerond. Haar man ziet ze regelmatig. Haar kinderen ook, maar onder toezicht.

Ondanks de progressie eiste het Openbaar Ministerie dat de behandeling nog met twee jaar wordt voortgezet.

De officier van justitie, wil in navolging van de kliniek, eerst afwachten hoe ze functioneert in de zelfstandige woning in Zwolle. 

De vrouw vind zelf ook dat de tbs-behandeling nog voortgezet moet worden, maar meent dat kan worden volstaan met een jaar. ‘Over een jaar kunnen we toetsen of de kliniek een stap terug doet in kader van voorwaardelijke beëindiging’, voegde haar raadsman daar aan toe.

De rechtbank gaat hier over nadenken en doet op 3 december uitspraak.
 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!