Van Schelven toch op verkiesbare plaats

Diever - Erik van Schelven staat toch op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst van de PvdA Westerveld. Dat is het resultaat van de maandagavond gehouden ledenvergadering.

De oud-wethouder en huidig fractievoorzitter van de PvdA Westerveld was door het partijbestuur op de concept kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op een onverkiesbare vijfde plaats gezet. De oud-wethouder was zelfs geen kandidaat voor een nieuwe periode als wethouder.

De leden van de PvdA floten gisteravond het partijbestuur terug en zetten Van Schelven toch op een verkiesbare plaats. Daarnaast is de inwoner van Geeuwenbrug, samen met Ben Vinke uit Holtien, toch kandidaat voor een eventueel wethouderschap.

Na het bekend worden van de concept kandidatenlijst, reageerde Erik van Schelven uiterst teleurgesteld over de plaats die hij innam op die lijst. 'Dit had ik niet verwacht', zo liet hij weten. Dat hij geen lijsttrekker zou worden, daar had Van Schelven geen moeite mee. Maar dat ik geen kandidaat zou zijn voor het wethouderschap, dat raakte hem wel.

Jan Puper voert de PvdA-lijst aan voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Door het op de tweede plaats zetten van Van Schelven, is Henk Siebering uit Wapse naar de derde plaats geschoven. Henri Jansen uit Wilhelminaoord en Henny Volman uit Diever zijn ook een plaats opgeschoven en staan nu 4 en 5 op de lijst.