DaadKrachtig De Wolden achtste partij

Koekange – DaadKrachtig De Wolden is de naam van de nieuwe partij die mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Lijsttrekker wordt Ab Bruintjes uit Koekange.

DaadKrachtig De Wolden vloeit voort uit de nieuwe landelijke politieke partij DaadKrachtig Nederland, die onlangs in Rolde is opgericht door manager en ondernemer Koos Visser. Naast de gemeente De Wolden doet DKN ook mee aan de verkiezingen in Assen, waar oud-VVD’er Frank Duut de kandidaat is. Bij gebrek aan tijd doet DKN nog niet in meer gemeenten mee.

Ab Bruintjes heeft zich de afgelopen maanden regelmatig kritisch uitgelaten over het reilen en zeilen in de gemeente en dan vooral op het beleid gericht. Bruintjes gaat nu actief op zoek naar andere personen voor op de kandidatenlijst. ‘Ik heb al gesprekken gevoerd met verschillende mensen, maar wil dat er meer keuze is’, aldus Bruintjes. Het bestuur van DKN bepaalt uiteindelijk wie er verder op de lijst komen.

De inwoner van Koekange stelt de woorden daadkracht, helderheid en zuiverheid centraal. Speerpunten zijn onder andere de dreigende sluiting van gemeenschappelijke ruimtes, het wegenbeleid van de gemeente, dat volgens Bruintjes faalt, en het subsidiebeleid. Bij de raadsvergadering over de begroting maakte Bruintjes vorige maand gebruik van het spreekrecht. Daarbij kapittelde hij de lange lijst van subsidies, die aan allerlei organisaties worden verstrekt. ‘Dat is allemaal gemeenschapsgeld, daar moet de raad over beslissen.’