Tbs geëist voor moord op zoontje

Assen - Voor moord op haar zoontje (2) en een poging daartoe op haar dochter (7), hoorde Grietje S. uit Spier dinsdag tbs met dwang tegen zich eisen. S. (34) reed in december 2012 in verwarde toestand met haar kinderen een sloot bij Stuifzand in.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was het jongetje gewurgd met de ceintuur van een badjas. De dochter kon heelhuids uit de auto komen, ondanks dat S. haar probeerde tegen te houden. Die trok het kind aan de benen om het te verdrinken.

De officier verenigt zich met de conclusie dat de vrouw door een psychotische stoornis volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van het misdrijf en acht een celstraf niet geschikt. Toxicologisch onderzoek wees uit dat de moeder een verhoogde dosis van het antidepressivum in haar bloed had. S. zou ervan overtuigd zijn geweest dat zij en haar kinderen dood moesten.

Een langdurige behandeling in een tbs-kliniek is volgens de officier hier op zijn plaats. 'Ook gezien de kans op herhaling op eigen kinderen'. Naast de tbs eiste de officier dat Grietje S. 2700 euro betaalt voor de begrafenis- en grafkosten.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!